104_140428_prp_SOUTH elevation 2-01.jpg

 

Lavender Grove Extension

The extension of this Hackney terraced house is sensitive and understated on first inspection, but the scheme conceals some simple and unexpected charms that elevate it to a level above a generic brick addition. 

The client brief demanded more space with the proviso of retaining the character and scale of the Victorian house. We proposed a minimal brick extension modern in treatment, but sympathetic in scale and material. This small addition is punctured by a large square window, which swings open to reveal a generous two-way window seat, creating a new opportunity to experience the garden and transforming its connection to the interior space.

 

Status: Under Construction
Client: Private
Location: Hackney, London
Architects: Surman Weston